maanantai 29. syyskuuta 2014

JoustofroteehaalariTaidanpa tänään esitellä teille uusimman ja vähän syksyisemmän aikaansaannokseni, eli joustofroteehaalarin. Ilmat ovat alkaneet uhkaavasti viilentyä, joten otin projektikseni tehdä neidille välihaalarin. Kaavaksi valikoitui Ottobren kirahvihaalari lehdestä  1/2013 (kaava nro 4).Päällisen raidallinen joustofroteekangas on Metsolasta.  Vuoritin haalarin yksivärisellä pinkillä Sampsukan trikoolla, paitsi hupussa vuori on Noshin norsuista. Pinkki resori on Stoff og Stilin. Pinkit nepparit puolestaan on tilattu Käpyseltä.
Itse asiassa tämä olikin ensimmäinen yritelmäni joustofroteesta ylipäätään. Olen kuullut paljon kehuja kyseiseen materiaaliin liittyen, joten olihan se nyt sitten itsekin testattava. Vähän kauhistuin alkuun sotkua, jonka kankaan leikkaaminen sai aikaiseksi, sillä sitä leikkausnukkaa oli kyllä (koiran ja lapsen suosiollisella avustuksella) koko talo täynnä. Saumuroidessakin sotkua tuli aika lailla eri määrä kuin esimerkiksi trikoita käsitellessä, mutta lopputulos taisi kuitenkin olla vaivan väärti. Tästä haalarista tuli nimittäin aika passeli J Tosin kasvuvaraa on sen verran, että taitaa jäädä kevätkeleille tämän käyttö, mutta mitäpä tuosta. Voihan sitä aina hurauttaa pienemmän version kasaan näitä syksyn ja alkutalven päiviä varten. Tämä kappale tuli siis tehtyä koossa 74 cm (jotta sitten varmasti mahtuu), mutta meidän neitejä menisi kyllä kaksin kappalein tuon haalarin sisään ;)
Haalari oli lopulta aika työläs, kun piti moneen kertaan pohtimalla pohtia, vuorin ja päällyskankaan ompelua, jotta lopputuloksesta tulisi siisti ja toimiva. Toki siis ohjettakin olisi voinut lukea, mutta mitä turhia.. :D Ottobren ohje oli itse asiassa suunniteltu käännettävälle haalarille, mutta tästä ei sellaista ollut tarkoitusta tehdä, joten sovelsin ompeluohjetta matkan varrella. Ohjeesta poiketen lisäsin resorin myös hihansuihin. Haarakiilan alue ja neppilistan alareuna oli se kinkkisin kohta, jota jouduin pariin kertaan ratkomaan, kun vuori ei vain asettunut riittävän nätisti. Mutta ihan hyvä siitä lopulta tuli, ja jos tällä ohjeella teen pienemmän haalarin, sujunee sen teko sitten jo huomattavasti sujuvammin, kun kaikki on kertaalleen pohdittuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti