tiistai 26. tammikuuta 2016

Sininen tammikuu

Blogiani seuranneet ovat ehkä tähän mennessä jo havainneet, että tummansininen kuuluu lempiväreihini. Siksipä hyppäsinkin ilolla mukaan HommaHuoneen vuoden kestävään värihaasteeseen, jossa tammikuun teemana on sopivasti sininen. Toteutin siniset teemaompeluni tarpeellisten talvitamineiden muodossa. Omalle neidille syntyi kahdet legginsit, toiset merinovillasta ja toiset talvitrikoosta. Lisäksi ompelin samaisesta ihanasta merinovillasta lahjaksi neljä kypärämyssyä ystävien lasten päitä lämmittämään. Omalle neidille tein vastaavan jo syksymmällä ja se onkin ollut kovassa käytössä tammikuun pakkasilla. 
Kypärämyssyn kaava löytyy Ottobresta 5/2015 ja se on mielestäni tosi kiva kaava. Istuu ainakin meidän tytön päähän tosi hyvin ja kootkin vastaavat todellisuutta aika hyvin. Suosittelen siis kyseistä kaavaa lämpimästi.

Merinovillalegginsit puolestaan on tehty suosikkikaavallani, eli Ottobren Ruusunpunalla, joka löytyy lehdestä 6/2012. Tein pöksyt koossa 80 cm, mutta lisäsin pituutta reippaasti, jotta housut olisivat mahdollisimman pitkäikäiset. Malli on nimittäin kivan kapea, joten lisäpituus ei haittaa käytössä nytkään. Tummansiniset ryppypolvilegginsit puolestaan ovat Ottobren Rainy skyt numerosta 4/2012. Myös nämä ovat kokoa 80 cm. Olen tehnyt kyseisellä kaavalla jo useammat housut ja on ilmeisesti todettava, että kivasta tyylistään huolimatta nämä eivät meidän neidille kyllä ole aivan optimaaliset, sillä kaava on tosi leveä, kuten kuvastakin näkyy. Pitänee siis kehitellä oma kaavaversio ja kokeilla joku kerta Ruusunpuna-leggareita polvirypyillä.

Marjanallet-merinovilla on Pehemiältä kotoisin. Tummansinininen yksivärinen talvitrikoo puolestaan on Jyväskylän kangaskaupan valikoimista ja on jäänyt jäljelle oman Ruska-mekkoni ompeluksista. Ihan loistavia materiaaleja molemmat, talvitrikoo ja merinovilla.

Muiden siniseen ompeluhaasteeseen mukaan lähteneiden luomuksia voit käydä kurkkaamassa täällä.
4 kommenttia:

 1. Ihanan lämpöisiä ompeluksia. Merino on ihana materiaali ja tuo talvitrikoo myös. Kiva, kun lähdit haasteeseen mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta ja mukavan haasteen järjestämisestä!

   Poista
 2. Ihania talvi ompeluksia! Loistavat materiaali valinnat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmallinen! Ja olen samaa mieltä materiaalien suhteen, ehdotonta eliittiä ;)

   Poista