keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Ruska & Onion 2035

Olen jo pitkään suunnitellut testaavani yhdistelmää kahdesta lempparimekkokaavastani, eli Ruskasta ja Onion 2035:sta. Kototeko-blogin haasteen innoittamana sain vihdoin ryhdyttyä tuumasta toimeen. Haasteena nimittäin oli ommella jotakin, jossa tuntee olonsa hyväksi. Mikäs siis parempi idea, kuin kehitellä itselle täydellistä kaavaa.


 

Ompelin vuosi sitten itselleni Ruskamekon talvitrikoosta, ja se onkin ollut yksi lempparivaatteistani siitä lähtien. Kaava on tosi kiva ja sopii minulle hyvin ilman mitään muutoksia. Erityisesti tykkään mekon kauluksesta, joka on loistava kylmemmillä keleillä. Ainut negatiivinen asia kaavassa on se, että se vie tuhottoman paljon kangasta. Olen pohtinut tekeväni Ruskan jostakin kuviollisesta kankaasta, mutta en ole yksinkertaisesti raaskinut toteuttaa suunnitelmaa suuren kangasmenekin vuoksi.


Erään Ottobren mekkokaavan kanssa tuskaillessani yksi blogini lukija vinkkasi minulle Onion 2035-mekkokaavasta, koska arveli sen sopivan minulle. Tuhannet kiitokset vinkistä, sillä kyseisestä kaavasta onkin muodostunut yksi lemppareistani, ja olen ommellut kaavalla jo usean mekon.

Tässä omassa kaavayhdistelmässäni on yläosa ja hihat Ruskasta ja helmaosa Onionista. Lisäksi laitoin vielä helmaan kuminauhan pallomaisen helman aikaansaamiseksi. Ja miksi tama kaavayhdistelmä sitten on mielestäni optimaalinen? Koska se on kivan rento mekko, jossa voi kuitenkin vaikka osallistua lastenkutsuille tai matkustaa. Ei kiristä, ei purista, eikä myöskään palele. Mitä sitä vielä muuta voisi vaatteelta toivoa? ;)Mekon kangas on Pehemiän Babushka roses -joustocollegea tummansinisellä pohjalla. Olin ostanut kangasta vain 1,3m, mutta se riitti kuin riittikin tähän koossa xs ompelemaani mekkoon.

Lopputulokseen on pakko olla tyytyväinen, sillä siitä tuli juuri sellainen kuin suunnittelinkin. Istuvuus on hyvä, malli kiva ja kangasmenekkikin kohtuullinen. Näitä teen varmasti vielä lisääkin.
Mikäli kiinnostuit Renew mama -ompeluhaasteesta, voit käydä kurkkaamassa siitä lisätietoa Kototeko-blogissa täällä. Aiemman Renew mama -teemalla ompelemani vaatteet puolestaan löydät blogistani tägilla Renew mama.2 kommenttia: