tiistai 3. toukokuuta 2016

Viime hetken vinkit äitienpäivälahjontaan

Äitienpäiväviikonloppu lähestyy uhkaavasti ja kaikki kunnianhimoiset lahjasuunnitelmat ovat edelleen toteutusta vailla? Niinhän siinä välillä lapsiperhearjen kiiressä tahtoo käydä, ainakin itselleni. Ajattelinkin vinkata tästä todella helposta ja nopeasta lahjaideasta, jonka voi toteuttaa yhdessä aika pienenkin lapsen kanssa.Kankaanpainannalla saa nimittäin aikaiseksi persoonallisia lahjoja näppärästi. Me olemme neidin kanssa tehneet näitä kaitaliinoja mummuille jo kevään aiempiin juhliin ja ilolla lahjat on otettu vastaan. Voin siis suositella.

Nämä yksilöt on toteutettu Hemtexin valmiisiin kaitaliinoihin, joita löysin alesta kolmella eurolla per kipale. Tokihan moiset voisi ommella itsekin, mutta eipä maksanut vaivaa, kun valmiinakin löytyi sen verran edullisesti. Suorien saumojen ompelu nyt on mielestäni muutenkin sitä vihonviimeistä hommaa.

Kuvioinnissa meillä oli apuna muutamia erilaisia sabluunoja sekä kotoa valmiiksi löytyneitä kangasvärejä. Koska arvasin etukäteen, että lopputuloksesta tulee aika vauhdikas, niin pidättäydyimme yhdessä tai kahdessa värissä per liina. Toki myös kaikilla sateenkaaren väreillä toteutetut luomukset ovat kauniita :)

Itse yritin saada sabluunojen avulla aikaiseksi joitakin tunnistettavissa olevia kuvioita, kun taas lapsi tuputti maalia vähän sinne sun tänne, sekä sabluunoja käyttäen että ilman. Luonnollisesti liinaan oli laitettava myös muutamia taitelijan kädenjälkiä.
Jos pöytäliina ei iske on kangasvärien kanssa tietenkin mahdollista askarrella paljon muutakin lahjaksi sopivaa, kuten kauppakassi, tyynyliina, keittiöpyyhe, esiliina, you name it. Veikkaan, että näitä tullaan tehtailemaan jatkossa, kun kerran kangasvärejä ja sabluunoita löytyy valmiina. 
P.S. Pahoittelut rypyistä, silitin kyllä pellavanvärisenkin liinan ennen paketoimista ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti