sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Raitamekko suosikkikaavalla

Esittelin aiemmin oman kaavayhdistelmäni tuotoksen, jossa yhdistin Ruska-kaavan yläosan Onion 2035:n alaosaan. Tuosta mekosta tuli kertaheitolla suosikki, joten samalla kaavakehitelmällä piti tietenkin tehdä toinenkin mekko pikimmiten.Myös tämä mekko on tehty joustocollegesta, joka on mielestäni mitä parhain materiaali arkisiin ja rentoihin mekkoihin. Ei palele viileämmälläkään säällä! Lisäksi piippukaulus pysyy aika hyvin kuosissaan, kun käytössä on trikoota vahvempi materiaali. Tämä collari on navy-vaniljaraitaa Noshin valikoimasta. 


Ommellessa sainkin jälleen todeta, että raidat eivät todellakaan ole helpoin mahdollinen asia, kun niitä yrittää mätsätä, kun kappaleet eivät ole suoria. Minulla oli pakkomielle saada keskeisimpien kohtien raidat kohdistettua hyvin ja kauluksen yhtä reunaa sainkin purkaa ja harsia sen sata kertaa ennen kuin lopputulos alkoi olla toivotunlainen. Mutta onneksi jaksoin, sillä lopputulos on tosi mieleinen. Tämä mekko pääsee varmasti ulos kaapista useasti :)

Ja mikä parasta, kevät ja aurinkoiset päivät ovat saapuneet. Sieltä se kesä vähitellen lähestyy, kohta saa varmaankin jo ihan luvan kanssa aloittaa kesäompelut!
3 kommenttia:

 1. Mekko istuu sinulle oikein kauniisti! Hyvä kaava on kyllä tärkeä :) Plääh raitojen ompelu on kyllä toisinaan todella raskasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta Unelmallinen! Tykkään kyllä itse kaavasta kovasti, kummasti rentouttaa ompelua, kun tietää jo ennakkoon, että ainakin kaavan puolesta osuu kohdilleen :)

   Poista
 2. Raitojen ompelu on rasittavaa, mutta aina voi lohduttautua sillä ettei kauankaan vaatteissa kohdistukset aina osu :). Kaunis mekko!

  VastaaPoista