keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Lahjaompeluksia

Rikotaan nyt pitkä blogihiljaisuus pläjäyksellä lahjaompeluksia. Kaikki näistä ovat luottokaavoilla tehtyjä, joten ompelu oli helppoa ja sujuvaa. Nämä setit lähtivät kahdelle nuorelle miehelle. Housut ovat koko 62 cm ja kaava on nimeltään Straight stripes, joka löytyy Ottobren numerosta 4/2014 (kaava nro 5). 


Pipot ja kuolalaput ovat myös Ottobren kaavoilla tehdyt. Näiden kaavat ovat Spring wind -pipo ja -huivi lehdestä 1/2016 (kaava nro 9) ja koko on 42 cm. Pipon kaava on mielestäni jotenkin hassun söpö solmuineen päivineen, pieni lisäjuttu muuten aika peruspipoon. Sekä housut että pipo-huivisetit tein tällä kertaa itselleni uusilla kaavoilla ja molempia voin kyllä lämpimästi suositella :)

Kankaana näissä seteissä on tietenkin Noshin tutut norsut. Vihreässä setissä on taustakankaana joku kaapista löytynyt sinivalkoraitainen trikoo, kun taas turkoosin huivin taustakangas on PaaPiin Siiri ja Myyry. Molemmissa huiveissa on kiinnityksenä nepparit, jotka ovat peräisin Käpyseltä.


Nämä seuraavat mekot puolestaan on tehty yhdellä ehdottomista lempikaavoistani, nimittäin Ottobren Speedy Girl (kaava nro 1, 3/2013). Pinkki Linnea-kangas on PaaPiin trikoota ja siinä olen pidentänyt hieman kaavaa, kuten kuvastakin näkyy.


Punainen mekko puolestaan on Metsolan joustocollegesta tehty. Kerrassaan loistava ja simppeli kaava, johon pääntien ja hihansuiden rypytykset tuovat pienen lisänsä. Mekko menee kesäkäytön lisäksi myös hyvin sukkisten ja pitkähihaisen paidan kanssa, sekä jopa tuninkamitassa, kun lapsi on jo vähän kasvanut mekosta ohi. Siksi mekot ovatkin kerrassaan loistavia pikkutytön vaatekappaleita!


Lopuksi vielä yksi simppeli liivimekko, jossa kankaana on PaaPiin Siiri ja Myyry -trikoo persikansävyisenä. Tässä mekossa on kaavana  Suuri Käsityö –lehden numerosta 8/2014 liivihameen kaava(kaava nro 18). Ottobren kaavoihin verrattuna pitää sanoa, että kyseinen malli on aika kapea ja pitkä, joten se kannattaa ottaa huomioon tätä kaavaa käyttäessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti