maanantai 21. joulukuuta 2015

Toilettilaukut

Loppusyksy ja alkutalvi ovat olleet niin kiireistä aikaa, että ompeluksiin saati niistä raportointiin ei mahdollisuutta ole juuri ollut. Toivottavasti joululoman aikana ehtisi vähän myös rauhoittua ompelupöydän ääreenkiin.
Jotain pientä sentään pukinpussiin on syntynyt kuitenkin. Tein nimittäin mummulle ja papalle toilettilaukut, koska olin kuullut, että niille olisi tarvetta. En kuitenkaan ole luonteeltani ollenkaan yksityiskohtien parissa näpertelijä, joten pussukkaompelu ei ole kiinnostanut alkuunkaan. Mutta eihän se ollutkaan ollenkaan niin paha homma. Varsinkin toinen kappale syntyi jo aika vauhdikkaastikin, kun kaiken pähkäilyn oli jo tehnyt kertaalleen.
Molemmat meikkipussit on tehty Marimekon markiisikankaasta Villa&Villa -blogin ohjetta mukaillen. Vuorikankaana on kaapin kätköistä löytyneitä puuvilloja. Pappan pussiin vuoriksi päätyi harmaavalkoinen tähtikangas, josta olen ommellut meidän neidille paritkin lakanat. Mummun pussukan vuori puolestaan on hänen omista kangasvarastoistaan omimani. Pitääkin kysyä aattona, että mistä projektista tuo pala on jäänyt.


Kuten mainittu, seurasin ommellessani Villa&Villan loistavaa ohjetta, joka löytyy täältä. Joitakin muokkauksia jouduin kuitenkin tekemään, sillä paksu markiisikangas asetti omat haasteensa. Tukikankaan saikin siis onneksi tällä kertaa unohtaa! Kantohihnan kohdalla sain kantapään kautta havaita, että markiisinen versio ei todellakaan käänny oikein päin, jos sen ompelee putkeksi. Mummun pussukkaan päädyin lisäksi laittamaan pitsivetoketjun, ja sen osalta ompelu luonnollisesti erosi hieman tavallisesta vetoketjusta, joka ommellaan vuorin ja päällikankaan väliin. Mutta kaiken kaikkiaan nämä pussukat syntyivät kyllä harvinaisen kivuttomasti. Taidanpa tehdä joskus lisääkin, noita markiiseja kun on lähtenyt Marimekon tehtaanmyymälästä mukaan melko monessa värissä ;)

Mutta nyt vauhdilla viimeisten lahjaompelusten pariin! Vieläkö siellä on projektit kesken, vai olenko ainoa mattimyöhäinen?

6 kommenttia:

  1. Minä aloitin tänään lahjaompelut, kun sairaus vei voimat muutamaksi viikoksi. Ihania ompeluita ja lahjoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vierailusta pikkupippuri! Ja ihana kuulla, etten ollut ainoa viime tipassa jouluompelusten parissa puuhasteleva ;)

      Poista