tiistai 17. marraskuuta 2015

Lapsuusmuistoja


Syksy on edennyt jo niin pitkälle, että on Vaapulan järjestämän ompeluhaasteen viimeisen osion aika. Tällä kertaa teemana olivat lapsuusmuistot. Itselläni olisi paljonkin ompeluun liittyviä muistoja lapsuusajoilta, sillä kuten olen aiemminkin jo kertonut, olen ollut kiinnostunut käsitöistä pienestä pitäen ja opetellut ompelukoneen käytön jo lapsena mummun opastuksella.
Tällä kertaa esittelen kuitenkin itselleni tavanomaisempien ompelutöiden sijaan neuletyön. Kyseessä on nimittäin perinteinen villahaalari, jonkalaisia minullakin on ollut lapsuudessani käytössä. Neulottu haalari onkin ollut minulle jotenkin itsestään selvä vauvavaruste. Aloitin tämän kyseisen haalarin neulomisen jo odotusaikana, jonka vuoksi väritys on melko neutraali vihreä. Ja onhan vihreä myös kivaa vaihtelua punasävyisten vaatteiden kasoihin, joita neidin kaapit pursuavat.
Haalari on tehty Novitan langoilla. Raidallinen osio on Nallen raitalankaa värissä Koivu. Yksiväriset osiot puolestaan on tehty Novita Woolilla. Haalarin ohje löytyy Novitan lehdestä Syksy 2012. Sinänsä malli on ihan yksinkertainen, mutta ohjeen lukuisat virheet veivät neulontainnon välillä pitkäksi aikaa. Nallekuvion ohjeessa nimittäin oli virheitä, joihin liittyen lehden seuraavassa numerossa oli korjauskin. Noiden kommenttien jälkeenkään silmukkamäärät eivät täsmänneet mitenkään päin, joten jouduin lopulta itse laskemaan silmukoita ja kehittelemään oman versioni kuvioraidasta. Ihan nätti lopputulos, mutta helpommallakin olisi voinut päästä.

Neuloin haalarin koossa 80 cm, jotta se olisi helmikuun vauvalle sopiva seuraavana talvena. Haalari on kuitenkin niin reilu, että se pääsee käyttöön vasta tänä talvena. Pakkaskelejä odotellessa siis :)

Nyt minulla ei itse asiassa olekaan työn alla oikeastaan mitään neulontaprojektia. Vinkkaa siis ihmeessä, jos sinulla on mielessä joku rentouttava ja simppeli neuleidea!
 P.S. Muista käydä Vaapulan blogissa vilkaisemassa myös muiden osallistujien lapsuusmuistot :)

7 kommenttia:

 1. Onpa siellä taitava neuloja! Todella ihana puku ja mikäpä ihanampaa kuin pukea oma lapsi itsetehtyyn villahaalariin. Minulta ei tuollainen onnistuisi :).

  VastaaPoista
 2. Haalarisi onkin perinteisen näköinen, ihan kuin suoraan menneiltä vuosikymmeniltä. Lämpöä riittänee tässä suloisessa ja kauniissa haalarissa.

  VastaaPoista
 3. Villahaalari on kyllä ihan paras välivaate vauvalle. Miksei isommallekin, minä tahtoisin meidän viisivuotiaalle villaisen haalarin tai housut ja paidan, mutta en ikinä saisi niitä valmiiksi. Onneksi äitini teki aikoinaan heille kaikille lämpöiset villa-asut.
  Hieno haalari, taitava neuloja olet! :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis villahaalari ja ihanat värit siinä, tämäntapainen tulee itsellekin lapsuudesta mieleen :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kovasti kehuista naiset! En tosiaan ole mikään mestarineuloja, mutta se on välillä hauskaa puuhaa myös, varsinkin kun ei satu olemaan ompelukonetta juuri käsillä.

  VastaaPoista